K-Pallo kaatoi Såkan 4-1
13.8.2019 21:31 Uutiset / Miehet

K-Pallon edustusjoukkue on voiton päässä sarjanoususta!

K-Pallo voiton päässä noususta!!!

Kalajoen Pallon edustusjoukkue kaatoi tiistaina kotonaan Såkan (Sokoja) lukemin 4-1 (2-1) ja on nyt voiton päässä nousemisesta yhtä sarjaporrasta korkeammalle ensi kaudeksi. Joukkueen nykyinen pistemääräkin todennäköisesti riittää nousuun, mutta yksi voitto jäljellä olevista kolmesta ottelusta antaisi asialle varmistuksen.

K-Pallo pääsi lähtemään kosteassa kelissä pelattuun otteluun laadukkaalla ja suurella kokoonpanolla ja olikin ottelussa kuskin paikalla.

Heti alussa K-Pallo loi hyvää painetta Såkan maalille ja muun muassa Henry Nauhalla ja Teemu Kyöstillä oli parikin paikkaa iskeä pallo maaliin, mutta Såkan mainiosti pelannut maalivahti hoiti lähentelyt. 15. minuutin kohdilla K-Pallo siirtyi johtoon, kun hermolomaltaan kokoonpanoon palannut Anton Tavasti vapautti komealla syötöllä Tomi Gronoffin läpiajoon ja tämä laukoi varmasti pallon maaliin. Vain pari minuuttia tästä ja K-Pallo siirtyi 2-0 johtoon, kun Ville Mustosen maittava kulmapotku löysi vapaaksi unohdetun Anton Tavastin, joka puski pallon maaliin.

Tämän jälkeen K-Pallon ote kuitenkin alkoi hieman lipsua ja vierasjoukkue päästettiin otteluun mukaan. Vaarallisia maalipaikkoja Såka ei kuitenkaan saanut luotua, kunnes joukkueen hyökkääjä oli hieman karkaamassa ja K-Pallon, molemmissa päissä hämmentänyt, Anton Tavasti kopautti tätä jaloille palloa tavoitellessaan. Tästä vihellettiin oikeutetusti Såkalle rankkari, jonka vierasjoukkueen pelaaja ampui varmasti maaliin.

Tämä yllättäen tullut kavennus hieman sekoitti K-Pallon peliä ja joukkue ei enää saanut ensimmäisellä puoliajalla kunnolla peliään rullaamaan ja näin tauolle mentiin 2-1 lukemissa.

Toiselle puoliajalle K-Pallo tuli paremmalla asenteella ja olikin kuskin paikalla koko puoliajan, eikä vierasjoukkue saanut yhtäkään vaarallista maalipaikkaa koko jaksolla.

K-Pallo puolestaan loi paikkoja hyvin ja maalipörssin kärkinimi Ville Mustonen oli parikin kertaa lähellä maalintekoa, mutta tolppaa lähemmäs ei herra tänään osunut. K-Pallon kannalta helpottavan maalin iski Såkan heikon purun jälkeen Tomi Gronoff, joka pääsi täysin vapaasti nousemaan maalille ja laukomaan pallon alakulmaan.

Lopullisen niitin ampui Akseli Koutonen noin 75. minuutin kohdilla, kun yllättävä laukaus painui vierasjoukkueen maalin takakulmaan yli maalivahdin.

Vielä tämän jälkeen K-Pallolla oli parikin paikkaa kaunistella lukemia ja Tommi Jutila ja Jori Nikupaavo kolisuttivat myös maalikehikkoa, mutta viivan yli palloa ei enää saatu ja näin K-Pallo nappasi neljännen perättäisen voittonsa lukemin 4-1.

K-Pallo pelasi ottelun alussa ja toisella puoliajalla varsin mainiosti ja maaleja olisi hyvinkin voinut tulla toiset neljä lisää.

K-Pallon parhaimmistoon ottelussa kuuluivat pari kertoo verkkoja heilutellut Tomi Gronoff ja keskikentän keskustassa raataneet Pauli Niemi ja Mikko Vainio. Myös Kalle Niemelä esitti topparina varsin vakuuttavia otteita.

K-Pallo on nyt sarjan jaetulla kärkipaikalla IK Myran II:sen kanssa, kun IK Myran II hävisi oman ottelunsa tiistaina. Jäljellä on enää kolme peliä ja kärkikaksikon ero kolmantena olevaan KPS II:seen on nyt 10 pistettä, joskin KPS II:lla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Yksi voitto kuitenkin riittää K-Pallolle nousuun, mutta luonnollisesti joukkue lähtee hakemaan kaikista jäljellä olevista otteluista voittoa ja niiden kautta sarjan ykköspaikkaa!

Ensimmäinen mahdollisuus sarjanousun varmistamiseen on ensi viikon keskiviikkona, kun K-Pallo kohtaa vieraissa KUF:in (Kolppi).

K-Pallon kokoonpano:

H: J. Nikupaavo , Mustonen

KK: H. Nauha, Vainio, Mankinen, Kyösti

P: E. Nikupaavo, Niemelä, Tavasti, Tanhuala

MV: Polet

Vaihdossa: Järvinen, Gronoff, Koutonen, Niemi, Marjala, A. Nauha, Jutila   
Lisää uutisia
Miehet
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Kategoriat