K-Pallo kaatoi sarjakärjen!
3.8.2019 10:49 Uutiset / Miehet

K-Pallo kavensi voitolla piste-eron IK Myran II:seen vain kolmeen pisteeseen.

Kalajoen Pallon edustusjoukkue nappasi herkullisen vierasvoiton kaatamalla IK Myran II:sen Alavetelissä lukemin 1-2 (1-1). Voitosta vielä maukkaamman tekee se, että kotijoukkue IK Myran II oli tätä ennen hävinnyt tällä kaudella vain yhden ottelun. Joukkueiden piste-ero ennen ottelua oli kuusi pistettä, joten panokset ottelussa olivat todella korkeat.

K-Pallo joutui lähtemään tärkeään kärkikamppailuun poikkeuksellisen kapealla ringillä, kun vaihtopenkillä oli vain 3 pelaajaa. Lisäksi K-Pallolta puuttui kokoonpanosta mm. maalipörssiä johtava Ville Mustonen, kapteeni Marko Mankinen ja puolustuksen johtohahmo Anton Tavasti. Näistä merkittävistä poissaoloista huolimatta K-Pallo sai jalkeille varsin iskukykyisen miehistön.

Ottelun alku oli K-Pallolta vahva ja etenkin Viljami Tanhualan erikoistilanteet loivat painetta kotijoukkueen maalille. 11. minuutilla K-Pallo siirtyi 0-1 johtoon, kun Viljami Tanhualan kulmapotku pomppi onnekkaasti ohi kotijoukkueen puolustuksen ja Teemu Kyösti pääsi sivaltamaan pallon lähietäisyydeltä verkkoon.

IK Myran II:sen tasoitus tuli 19. minuutilla, kun kotijoukkueen Robin Hulden pääsi lähietäisyydeltä laukomaan ja epäonnistunut laukaus yllätti K-Pallon maalissa pelanneen Saku-Petteri Uunilan.

Muutamaa minuuttia myöhemmin K-Pallo oli jälleen lähellä maalintekoa, kun Tomi Gronoff laukoi pallon vasurilla ylärimaan. Irtopallolla oli ensimmäisenä Juhana Lauri, jonka laukaus kuitenkin painui niukasti yli maalin. Enempää maaleja ei ensimmäisellä puoliajalla nähty ja näin tauolle mentiin 1-1 lukemissa.

Toisella puoliajalla K-Pallo oli enemmän kuskin paikalla ja IK Myran II:sen hyökkäykset perustuivat lähinnä vastaiskuihin, sillä kovin montaa kertaa ei kotijoukkue päässyt kontrolloidusti K-Pallon maalin lähietäisyydelle. K-Pallon parhaat paikat tulivat Juhana Laurille, Henry Nauhalle ja Tommi Jutilalle, mutta mainiosti pelannut IK Myran II:sen maalivahti torjui nämä lähentelyt.

65. minuutilla nähtiin lopulta K-Pallon johtomaali, kun Juhana Laurin, Antti Poletin ja Teemu Kyöstin esityöstä pääsi Henry Nauha laukomaan pallon maaliin, kotijoukkueen maalivahdin käsien kautta.

Tämän jälkeen K-Pallo jatkoi kontrolloitua puolustamista ja pyrki iskemään terävillä vastaiskuilla lopullisen niitin. Tässä vaiheessa myös kotijoukkueen huumori alkoi olla koetuksella ja alavetelin pelaajat alkoivat keskittyä enemmän pikku sikailuihin ja sukitteluihin. Onneksi kukaan K-Pallon pelaajista ei näissä tilanteissa loukannut itseään pahemmin.

Kotijoukkue sai myös vielä kerran pallon K-Pallon maaliin, mutta maali hylättiin paitsiona. K-Pallon parhaat paikat lopussa puolestaan siunaantuivat Henry Nauhalle ja Teemu Kyöstille, mutta vedot painuivat hiuksen hienosti ohi maalin.

Kotijoukkue ei enää lopussa saanut kunnon kirivaihdetta aikaiseksi ja näin pisteet matkasivat perjantai-iltana Kalajoelle lukemin 1-2.

Voitto oli K-Pallolle äärimmäisen tärkeä nousukamppailua silmällä pitäen, sillä ero IK Myran II:sen kaventui kolmen pisteeseen ja kun kaksi muuta nousukamppailussa mukana olevaa joukkuetta (KPS II ja Esse IK III) puolestaan hävisivät omat ottelunsa, sai K-Pallo otettua myös hieman kaulaa näihin.

Ottelu ei ollut K-Pallolta parasta mahdollista ja tästä on osaksi syyttäminen hieman erikoista kokoonpanoa, mutta toisaalta tekemisen meininki ja asenne kentällä oli jälleen sitä luokkaa, että kolme pistettä olivat täysin ansaitut. K-Pallosta erottuivat valtavasti raataneet Henry ja Aleksi Nauha ja keskikentän keskustassa hullunlailla kamppaillut Tommi Jutila.

Seuraavaksi K-Pallo kohtaa vieraissa ensi viikon torstaina PUF:in (Pensala).


K-Pallon kokoonpano:

H: H. Nauha, Lauri

KK: Koutonen, Vainio, Jutila, Kyösti

P: A. Nauha, Niemelä, Gronoff, Tanhuala

MV: Uunila

Vaihdossa: J. Nikupaavo, Polet, Järvinen

   
Lisää uutisia
Miehet
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Kategoriat