Edustukselle tappio kauden avauksessa
15.5.2019 13:47 Uutiset / Miehet

K-Pallolle tappio Esse IK III:sta vastaan

Edustusjoukkueen kausi alkoi tappiolla

Kalajoen Pallon edustusjoukkueen kausi jalkapallon VI-divisioonassa alkoi tappiolla, kun Esse IK III (Ähtävä) oli tyly isäntä ja kaatoi K-Pallon selvin 5-0 (3-0) lukemin.
Ähtäväläisillä oli joukkueessaan mukana useita ykkös- ja kakkosjoukkueen pelaajia, mikä osaltaan selittää tylyjä lukemia. Ja tämän lisäksi joukkueessa pelasi peräti kolme entistä Veikkausliiga-pelaajaa.
Sateisessa ja koleassa kelissä pelatun ottelun alku oli K-Pallon kannalta hyvä ja joukkue hallitsikin peliä, mutta vaaralliset maalintekopaikat olivat vähissä. Parhaaseen paikkaan K-Pallon joukkueesta pääsi Kalle Niemelä, jonka vasurin laukaus kuitenkin painui ohi Esse IK III:sen maalin. 17. minuutilla kotijoukkueelle vihellettiin rangaistuspotku, Teemu Kyöstin kaataessa ähtäväläisten pelaajan tahattomasti pallontavoittelutilanteessa. Kotijoukkueen Jan Ahlvik ampui pallon pilkulta ohi K-Pallon maalivahti Antti Poletin.
Tämän jälkeen ottelu aaltoili päästä päähän, mutta maalinteossa onnistui jälleen ainoastaan kotijoukkue, kun K-Pallon purku jäi puolittaiseksi ja Samuel Eklund pääsi laukomaan lähietäisyydeltä pallon maaliin. Vielä 41. minuutilla samainen herra pääsi karkaamaan K-Pallon puolustukselta yksin läpi ja sijoitti varmasti lukemat 3-0:aan.
Vielä aivan ennen taukoa oli Antti Roslanderilla erinomainen paikka kaventaa lukemia, mutta hieman hätiköity laukaus painui ohi ja yli maalin. Näin tauolle mentiin kotijoukkueen 3-0 johdossa.

Toisella puoliajalla K-Pallo hieman muutti peluutusta ja kokoonpanoa ja saikin luotua paremmin painetta kotijoukkueen päätyyn. 57. minuutilla kuitenkin nähtiin lopullinen ratkaisu, kun Esse IK III:sen kapteeni Filip Wikström teki ottelun komeimman maalin, laukomalla puolivolleysta pallon aivan K-Pallon maalin yläkulmaan.
K-Pallo sai vielä luotua paikkoja tämän jälkeenkin ja mm. Tomi Gronoffilla, Henry Nauhalla, Saku Uunilalla ja Alex Heikkilällä oli mahdollisuudet maalintekoon, mutta viimeistely huonokuntoisella ja liukkaalla kentällä tuotti ylitsepääsemättömiä vaikeuksia.
Vielä ennen loppua pääsi Jan Ahlvik laukomaan maalinedushässäkän jälkeen loppulukemat 5-0:aan.

Vaikka 5-0 lukemat, eivät tietenkään jätä selittelyille sijaa, niin ei ottelu missään tapauksessa ollut näin yksipuolinen näytös. K-Pallon suurimmaksi ongelmaksi ottelussa muodostui maalinteko, sillä mahdollisuuksia oli lähes kymmeneen maaliin.
Seuraavaksi K-Pallolla on mahdollisuus parantaa maalintekotehokkuuttaan lauantaina 18.5, kun joukkue avaa kotikautensa ottelulla KPS 2:sta (Kokkola) vastaan.

Kokoonpano: MV: Polet, P: Niemelä, Gronoff, Tavasti, Tanhuala. KK: H.Nauha, Mankinen, Vainio, Uunila H: Mustonen, Kyösti. Vaihdossa: E. Nikupaavo, J. Nikupaavo, A. Nauha, Roslander, Heikkilä, Salmi, Niemi.


   
Lisää uutisia
Miehet
«  Tammikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Kategoriat